Ai stiut ca....?

line

 

Verificand cu atentie informatiile de pe internet si rasfoind o multime de carti,am respins toate punctele indoielnice si am colectat lista cea mai complexa si exacta despre gene.

1.97% din compozitia genelor o reprezinta cheratina care de asemenea este prezenta in unghii si in stratul superior al pielii,epiderma.Restul de 3% este apa.

2.Genele-sunt fire de par cu functie de protectie,ele aparand ochii de praf,murdarie si insecte.

3.Durata de viata a unui fir de par este de aproximativ 3 luni,iar reinnoirea completa a genelor avand loc in 5 luni.

4.Genele cresc pe randuri neregulate,in partea de jos pina la 6 rinduri,numarul de cili pe pleoapa superioara fiind intre 100-260,iar in partea inferioara intre 50-60 fire de par.

5.Lungimea genelor pe pleoapa superioara fiind intre 8-12 mm,iar pe cea inferioara 8,6mm.Ele cresc in mod continuu,la o rata de 0,12-0,14 mm/ zi.

6.Culoarea genelor poate fi diferita de culoarea parului.Cauza acestui lucru depinzind de continutul melaninei si raportul dintre componentele de rosu,negru si galben.Cu cit este mai multa melanina,cu atit firul este mai inchis la culoare.De asemenea,modificarea nuantei este provocata si de schimbarea legata de varsta si modificari hormonale.

7.Unui embrion in uter genele incep sa ii creasca la 16 saptamini de sarcina.Lungimea,grosimea si curbura,natura lor de crestere fiind determinata de genetica.

8.Glandele sebacee situate la baza cresterii genelor,elimina o substanta care lubrifiaza firele de par,protejindu-le de uscare si prevenind ruperea acestora.

line

Genele-sunt fire de par cu functie de protectie,ele aparand ochii de praf,murdarie si insecte.

Categorie: 
Diverse

Inscriere Curs

Sunt de acord cu prelucrarea datelor mele personale de catre karinalashmaker.ro Acest camp este obligatoriu conform legislatiei